Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (2024)

De aantrekkelijke en atletische figuur uit de Griekse mythologie, bekend als Adonis, droeg de eerste “Adonis-riem” – de “V” die je misschien onderaan je buikspieren ziet als je lichaamsvet laag genoeg is.

Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (1)Oefeningen met de Adonis BeltCredit: antondotsenko / iStock / Getty Images

Lees verder: Hoe een V-Cut maag te krijgen

Hoewel de Adonis Belt naar een mannelijke figuur is vernoemd, kunnen vrouwen deze look ook bereiken. Het wordt gezien als een symbool van absolute fitness, net als het sixpack.

Wat is de Adonis Belt?

Het gebied waar de buik-, heup- en dijspieren samenkomen, vormt de Adonis-riem. Ze worden gescheiden door de liesband en het bekken, de bovenkant van het heupbeen. De buikspieren zitten boven deze scheiding en de spieren van de heup en dij zitten onder.

De Adonis-riem is bij de meeste mensen moeilijk te zien omdat u een zeer laag percentage lichaamsvet nodig heeft om zichtbaar te zijn. Het kan ook moeilijk zijn om te zien of je kleding draagt, omdat het grootste deel van Adonis Belt eigenlijk onder de riemlijn ligt. Wanneer je de Adonis-riem kunt zien, ziet deze eruit als een “V” aan de onderkant van de buik die naar de lies wijst.

Kun je de Adonis-riem trainen??

Het gebied van de Adonis Belt dat scheiding tussen je heupen en buikspieren creëert, is gemaakt van het liesband en heupbot, geen van beide kun je trainen. Je kunt echter de spieren boven en onder deze scheidingslijnen trainen.

De buikspieren boven de scheidingslijn omvatten de rectus abdominis – die in het midden van je buik ligt. De spieren aan de zijkanten van je middel, de externe obliques en interne obliques evenals de diepe transversus abdominis bestaan ​​ook boven de lijn. Alle buikspieren zijn verbonden met het heupbot via dezelfde pees, de linea alba genoemd.

Lees ook Wat voor soort oefening kan onderhuids vet verbranden?

Onder de lijn van de Adonis-riem bevinden zich uw dij- en heupspieren. De meest zichtbare heupspieren zijn de bilspieren en tensor fasciae latae, die de heup van het lichaam af bewegen. De gluteus medius bevindt zich het dichtst bij de bilspieren bij de Adonis Belt en ziet eruit als een waaiervormige spier. De meest zichtbare dijspieren zijn de rectus femoris en sartorius die de heup buigen. Gebruik staande gestreepte knieverhogingen om je spieren op de bovenkant van je dijbeen te richten, bekend als de heupflexoren. Om de spieren aan de zijkant van je heup te richten, de heupabductors, gebruik je zijwaartse beenverhogingen.

Ab Oefeningen

Deze oefeningen zijn gericht op de schuine en lagere buikspieren, de meest zichtbare delen van de Adonis Belt, om de spieren meer definitie te geven. Al dit harde werk zal zijn vruchten afwerpen zodra je lichaamsvet laag genoeg is om de spieren te zien, wat je kunt bereiken door een uitstekend dieet en veel activiteit.

Kettlebell Reverse Crunch

Terwijl normale crunches gericht zijn op de bovenste buikspieren, richten reverse crunches zich op de schuine en onderste buikspieren.

Voer 10 tot 12 herhalingen uit.

Stap 1

Pak een kettlebell die redelijk zwaar is. Als je niet zeker weet welk gewicht je moet gebruiken, probeer dan een kettlebell te vinden die ongeveer 20 procent van je lichaamsgewicht weegt. Houd de bel met beide handen aan de zijkanten van het handvat vast. Draai de bel ondersteboven zodat het balgedeelte op uw handen rust.

Stap 2

Ga op je rug liggen in de dode insectenpositie met je benen in de lucht en knieën gebogen op 90 graden; je onderbenen zijn evenwijdig aan de grond. Strek je armen recht omhoog naar het plafond totdat je ellebogen zijn vergrendeld. Leg je hoofd plat op de grond.

Lees ook Welke oefeningen kan ik doen in P90X als ik geen pull-up bar heb?

Stap 3

Beweeg langzaam je armen achter je hoofd en houd je ellebogen zo recht mogelijk. Stop wanneer de kettlebell helemaal achter je hoofd zit.

Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (2)De startpositie van de kettlebell reverse crunch.Credit: Cherina Jones

Stap 4

Houd je knieën gebogen in een hoek van 90 graden, til je kont van de grond door je onderrug in de grond te duwen. Houd de kettlebell op dezelfde plek als in stap drie. Adem uit terwijl je heupen oprollen.

Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (3)De toppositie van de kettlebell reverse crunch.Credit: Cherina Jones

Stap 5

Laat je heupen langzaam weer op de grond zakken.

Zijplank

Dit is een variatie op de klassieke plankoefening die zich richt op de spieren aan de zijkant van je romp, met name je schuine kanten.

Houd zo lang mogelijk aan elke kant vast. Richt minimaal 20 seconden.

Stap 1

Ga op de grond liggen aan je rechterkant, leunend op je rechter elleboog, met je rechter onderarm en hand op de grond. Strek je benen en stapel je linkerbeen op je rechterkant.

Stap 2

Til je heupen van de grond, maar houd je elleboog, onderarm en rechtervoet op de grond. Strek je lichaam recht om een ​​rechte lijn te maken van je hoofd naar je enkels. Houd deze positie zo lang mogelijk vast en wissel dan van kant.

Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (4)De zijplank. Credit: Cherina Jones

Heup oefeningen

Deze oefeningen zijn gericht op de heupflexoren, de spieren aan de bovenkant van je dijbeen en heupabductoren, de spieren aan de zijkant van je heup.

Voor de eerste oefening heb je een mini-weerstandsband nodig, een kleine, cirkelvormige weerstandsband.

Lees ook Oefening om zenuwglijden in de lumbale wervelkolom te vergroten bij L4-5

Gestreepte heupflexie

Er zijn niet veel oefeningen die je heupflexoren zo goed doen als deze. Je hebt misschien pijn in spieren die je nog nooit eerder hebt gevoeld!

Voer 10 tot 12 herhalingen aan elke kant uit.

Stap 1

Leg een mini-band rond uw voeten. Ga rechtop staan ​​met een lange houding.

Stap 2

Til je rechterbeen voor je op terwijl je je knie buigt. Houd je tenen omhoog zodat de band niet wegglijdt. Als je rechterdij evenwijdig is aan de grond, stop dan en laat je voet langzaam op de grond zakken.

Lees verder: De voordelen van spierontduiking door abductor

Liggende hippe ontvoeringen

Deze oefening is eenvoudig maar uiterst uitdagend. De kleine spier in je heup die brandt wanneer je deze oefening doet, wordt de gluteus medius genoemd.

Doe 12 tot 15 herhalingen aan elke kant.

Stap 1

Ga aan je rechterkant liggen. Gebruik je rechterhand om je hoofd omhoog te houden. Zorg ervoor dat je heupen op elkaar worden gestapeld. Strek je benen uit en houd je linkerbeen rechtsboven.

Stap 2

Draai je rechterbeen intern door je tenen naar de vloer te richten. Houd ze gedurende de hele beweging naar de vloer gericht. Dit is een kleine aanpassing die een groot verschil maakt. Volgens een studie in het Journal of Sport Rehabilitation activeert het draaien van je tenen de gluteus medius aanzienlijk meer.

Stap 3

Til je rechterbeen zo hoog mogelijk op naar het plafond, houd je knie recht en laat het langzaam weer zakken.

Oefeningen met de Adonis Belt - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap. (2024)

References

Top Articles
Contacting JetBlue Customer Service: Everything you need to know
How to Talk to a JetBlue Representative?
Xre-02022
Katie Pavlich Bikini Photos
Lakers Game Summary
Elleypoint
Tabc On The Fly Final Exam Answers
The Daily News Leader from Staunton, Virginia
Wmu Course Offerings
Notary Ups Hours
More Apt To Complain Crossword
Kentucky Downs Entries Today
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
Myql Loan Login
4Chan Louisville
Conduent Connect Feps Login
Dusk
RBT Exam: What to Expect
Raleigh Craigs List
Are They Not Beautiful Wowhead
Does Breckie Hill Have An Only Fans – Repeat Replay
Abortion Bans Have Delayed Emergency Medical Care. In Georgia, Experts Say This Mother’s Death Was Preventable.
3476405416
The BEST Soft and Chewy Sugar Cookie Recipe
Stoney's Pizza & Gaming Parlor Danville Menu
College Basketball Picks: NCAAB Picks Against The Spread | Pickswise
Bjerrum difference plots - Big Chemical Encyclopedia
Soulstone Survivors Igg
Obituaries Milwaukee Journal Sentinel
Olivia Maeday
Hellraiser 3 Parents Guide
Kuttymovies. Com
Japanese Emoticons Stars
Kleinerer: in Sinntal | markt.de
Wells Fargo Bank Florida Locations
L'alternativa - co*cktail Bar On The Pier
Rust Belt Revival Auctions
Weekly Math Review Q4 3
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Eastern New Mexico News Obituaries
Final Jeopardy July 25 2023
Express Employment Sign In
Worcester County Circuit Court
Fool's Paradise Showtimes Near Roxy Stadium 14
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
Uc Davis Tech Management Minor
60 Days From May 31
Candise Yang Acupuncture
Walmart Front Door Wreaths
Walmart Listings Near Me
Christie Ileto Wedding
O.c Craigslist
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.